Masažni tretmaji

MASAŽNI TRETMAJI

KLASIČNA MASAŽA je znana tudi pod imenom švedska masaža, saj jo je kot takšno prvi omenjal Šved Per Henrik Ling.
Sama beseda masaža je izpeljana iz grškega in arabskega pomena “mass”, kar pomeni glajenje, gnetenje in stiskanje v pomeni ročne obdelave kože in mehki tkiv.
Klasična masaža zajema več tehnik delovanja – Ling je zanje uporabil francoske izraze in sicer petrissage (gnetenje), effleurage (glajenje), vibration (tresenje), tappotement (udarjanje) in friction (trenje).

Masaža ugodno vpliva na izboljšanje krvnega in limfnega obtoka,  poživitev živčnega sistema, tkiva se hitreje regenerirajo, ker odplavlja toksične snovi iz telesa, tudi koža postane bolj elastična. Poveča se tudi gibljivost sklepov, izboljšajo se dihalne funkcije, ugodno vpliva na zmanjšanje oteklin.

 

TIBETANSKA MASAŽA z izvirnim imenom Ku-Nye je ena najstarejših oblik masaže na svetu in je del tradicionalnega tibetanskega zdravljenja, le-to pa je eno temeljnih medicinskih znanj na svetu.

V osnovi je tibetanska masaža podobna klasični, vendar se sama tehnika razlikuje v tem, da gre za bolj energijsko delovanje, saj služi za vzpostavljanje ravnovesja v telesu in harmonični pretok energije znotraj telesa.

Sama masaža namreč vključuje tudi pritiskanje na določene akupresurne točke, zato gre za globlje delovanje kot zgolj na fizično telo. Masaža izboljša splošno počutje, ugodno vpliva na prekomerni stres, prekrvavitev, pomaga pri bolečinah v križu in ženskih težavah, zmanjšuje tenzijski glavobol in migrene.

 

LOMI-LOMI MASAŽA je tradicionalna tehnika havajskih zdravilcev in šamanov, med naštetimi masažami pa je najbolj sproščujoča.

Lomi lomi ugodno vpliva na prekrvavljenost in sproščenost telesa, izboljša se imunski sistem, poveča se izločanje toksinov, izboljša se tudi metabolizem. V studiu jo izvajamo v kombinaciji z drugimi tehnikami.

 

PROTIBOLEČINSKA MASAŽA HRBTA je osnovana na trigger point tehniki, pri kateri pritiskamo na specifična, prekomerno razdražljiva in preobčutljiva mesta.

Protibolečinska masaža  učinkovito odpravi vozliče v mišicah (zakrčenost), deluje globinsko in uspešno odpravlja bolečine v hrbtu.

 

V studiu so naštete masažne tehnike med seboj povezane, saj se skušamo s kombiniranimi tretmaji prilagoditi željam strank.