Masažni tretmaji

MASAŽNI TRETMAJI

KLASIČNA MASAŽA je znana tudi pod imenom švedska masaža, saj jo je kot takšno prvi omenjal Šved Per Henrik Ling.
Sama beseda masaža je izpeljana iz grškega in arabskega pomena “mass”, kar pomeni glajenje, gnetenje in stiskanje v pomeni ročne obdelave kože in mehki tkiv.
Klasična masaža zajema več tehnik delovanja – Ling je zanje uporabil francoske izraze in sicer petrissage (gnetenje), effleurage (glajenje), vibration (tresenje), tappotement (udarjanje) in friction (trenje).

Masaža ugodno vpliva na izboljšanje krvnega in limfnega obtoka,  poživitev živčnega sistema, tkiva se hitreje regenerirajo, ker odplavlja toksične snovi iz telesa, tudi koža postane bolj elastična. Poveča se tudi gibljivost sklepov, izboljšajo se dihalne funkcije, ugodno vpliva na zmanjšanje oteklin.

TIBETANSKA MASAŽA z izvirnim imenom Ku-Nye je ena najstarejših oblik masaže na svetu in je del tradicionalnega tibetanskega zdravljenja, le-to pa je eno temeljnih medicinskih znanj na svetu.

V osnovi je tibetanska masaža podobna klasični, vendar se sama tehnika razlikuje v tem, da gre za bolj energijsko delovanje, saj služi za vzpostavljanje ravnovesja v telesu in harmonični pretok energije znotraj telesa.

Sama masaža namreč vključuje tudi pritiskanje na določene akupresurne točke, zato gre za globlje delovanje kot zgolj na fizično telo. Masaža izboljša splošno počutje, ugodno vpliva na prekomerni stres, prekrvavitev, pomaga pri bolečinah v križu in ženskih težavah, zmanjšuje tenzijski glavobol in migrene.

LOMI-LOMI MASAŽA je tradicionalna tehnika havajskih zdravilcev in šamanov, med naštetimi masažami pa je najbolj sproščujoča.

Lomi lomi ugodno vpliva na prekrvavljenost in sproščenost telesa, izboljša se imunski sistem, poveča se izločanje toksinov, izboljša se tudi metabolizem. V studiu jo izvajamo v kombinaciji z drugimi tehnikami.

PROTIBOLEČINSKA MASAŽA HRBTA je osnovana na trigger point tehniki, pri kateri pritiskamo na specifična, prekomerno razdražljiva in preobčutljiva mesta.

Protibolečinska masaža  učinkovito odpravi vozliče v mišicah (zakrčenost), deluje globinsko in uspešno odpravlja bolečine v hrbtu.

V studiu so naštete masažne tehnike med seboj povezane, saj se skušamo s kombiniranimi tretmaji prilagoditi željam strank.

INDIJSKA MASAŽA GLAVE

Masaža glave izhaja iz ajurvede in je izjemno sproščujoča. Osnova te masaže je pritisk na marma točke, ki so sicer porazdeljene po celem telesu.

Čeprav je osnovni namen tretmaja masiranje glave in vratu, se pred tem razteza tudi druge dele telesa, uporabi se ogrete brisače. Masira se v celoti vrat in vsak delček glave, lasišče in obraz.

Indijska masaža glave učinkuje takoj, izvajamo jo lahko kadarkoli, lahko zjutraj za dvig energije ali popoldne kot umiritev po napornem dnevu.

Masaža deluje na treh ravneh: na fizični sprošča napetosti in stres, pospeši krvni in limfni obtok, izboljša imunski sistem in pomaga pri glavobolih, nespečnosti; na mentalni ravni izboljša spomin, samozavest, odpravlja vrtoglavice, lajša nam sprejemanje navad in novih odločitev; na energijski ravni pospeši pretok prane, uravnovesi doše (ajurvedske doše vata, pita in kapha), prebuja nam zavedanje.

Tretma traja 40-45 minut